Salarisvereisten voor het jaar 2024

 De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de nieuwe salarisvereisten voor kennismigranten met een niet-EU nationaliteit gepubliceerd die per 1 januari 2024 van toepassing zullen zijn. 
De bedragen worden jaarlijks geïndexeerd en bepalen het minimumsalaris voor kennismigranten in Nederland.

Alle bovengenoemde salarisvereisten zijn bruto maandbedragen exclusief vakantiegeld. Overige uitkeringen en/of toelagen (bijvoorbeeld een 13e maand) mogen enkel worden meegenomen in de berekening van het kennismigrantensalaris wanneer deze op een structurele maandelijkse basis worden uitbetaald. Het bruto maandsalaris van kennismigranten moet te allen tijde worden gestort op een bankrekening op naam van de betreffende kennismigrant. 
 
Aanvragen voor verblijfsvergunningen die tot en met 31 december 2023 worden ingediend, zullen worden getoetst op basis van de salarisvereisten van het jaar 2023, zelfs als de startdatum van de arbeidsovereenkomst in 2024 ligt. 
 
Mocht u vragen hebben over de nieuwe salarisvereisten of wilt u een check of uw medewerkers voldoen aan de overige vereisten voor een verblijfsvergunning? Neem gerust contact met ons op. 

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.