Belastingadvies

Wij zijn gespecialiseerd in loonbelasting en inkomstenbelasting zowel vanuit Nederlands perspectief als met betrekking tot internationale belastingverdragen.

Advies op maat in begrijpelijke taal

Belastingadviseurs beschrijven zaken nog wel eens wat technisch. Wij kijken hier anders naar met een pragmatische aanpak. Wij kijken goed naar de doelgroep, wie gaat het lezen en wat wordt er mee gedaan. Een advies voor een Raad van Bestuur bouwen wij anders op, dan een advies voor een salarisadministrateur die een implementatie moet doen.

Onze ervaren medewerkers zoeken samen met jou naar de vraag achter de vraag om zo een advies op maat te maken. Waar nodig helpen wij mee de uitkomsten te vertalen in nieuwe processen of helpen bij implementatie binnen de organisatie. Wij geven advies inzake loonbelasting en inkomstenbelasting, zowel in Nederland als in internationale situaties. Wij adviseren daarnaast ook over sociale zekerheid en toepassing van de 30%-regeling.

Loonbelasting

Vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers zijn soms belast en soms onbelast. Wij helpen bedrijven te navigeren in de complexe wetgeving van loonbelasting.

Belastingverdragen

Indien werknemers in meerdere landen werken, kan dit gevolgen hebben voor loonbelastingverplichtingen in meerdere landen. Wij zijn hierin gespecialiseerd.

Persoonlijk advies

Wij verzorgen tax briefings voor werknemers van bedrijven die de persoonlijke gevolgen van internationaal werken willen begrijpen. Daarnaast helpen wij ook particulieren met persoonlijk advies.
Remote werken heeft een vlucht genomen, maar niet zonder gevolgen voor belasting, sociale zekerheid en de salarisadministratie. Afhankelijk van de duur van het remote werken en de locatie, kan het zijn dat een werknemer niet langer in Nederland sociaal verzekerd is en/of er een registratieverplichting is voor de werkgever in het andere land om belasting en/of sociale zekerheidspremies af te dragen. Neem contact met ons op als je een casus vrijblijvend wilt voorleggen.
Ja dat klopt, tenzij je kunt aantonen dat het ontbreken van het BSN buiten de invloedsfeer van de werkgever of werknemer ligt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een vertraagde behandeling door de gemeente.
Als een werknemer periodiek of structureel in het buitenland werkt, kan dit diverse gevolgen hebben. Er kan sprake zijn van gevolgen voor de loon- en inkomstenbelasting, maar ook rondom sociale zekerheid en pensioenen. Dit hangt af van het land en welke (arbeidsrechtelijke) afspraken er zijn gemaakt, maar ook of er wel/geen kosten worden doorbelast bijvoorbeeld. Neem gerust contact op om een casus voor te leggen.

Nog vragen? Wij helpen u graag!

Pakketinformatie

Compliance care

Relocation care

Complete care

Artikelen die u kunnen helpen!

30%-regeling

Wijzigingen voor de 30%-regeling

Tax

Salarisvereisten voor het jaar 2024

30%-regeling, Tax

De versobering 30%-regeling is een feit, of toch niet?

Immigratie

Verlenging Richtlijn Tijdelijke Bescherming voor Oekraïense vluchtelingen – wat betekent dit voor u als werkgever?

Wat tevreden klanten zeggen...

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij zijn gespecialiseerd in relocatie, immigratie, belastingen en overige global mobility vraagstukken. 

Wij kennen de regels en hebben een uniek (internationaal) netwerk. Wil jij weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? 

Boek hieronder eenvoudig een online afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. 

Neem contact op

Bel ons gerust bij vragen of voor een nadere kennismaking

Stel je vraag

Neem contact op via email of whatsapp. 

Bezoek ons

Kom langs, de verse koffie staat al klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvraag voor:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.