Belastingaangiften

Wij helpen bedrijven en hun werknemers met aangiften inkomstenbelasting. In Nederland verzorgen wij deze zelf, voor buitenlandse aangiften werken wij samen met partners.

Persoonlijke contact en compliancy

Wij verzorgen Nederlandse aangiften inkomstenbelasting met een persoonlijke aanpak. Wij verschuilen ons niet alleen achter e-mails of systemen en hebben snelle responsetijden.
Onze ervaren medewerkers zorgen voor kwalitatieve aangiften en werken waar nodig samen met lokale buitenlandse partners om onderlinge afstemming te waarborgen.

Ieder persoon is uniek en hierdoor is iedere aangifte ook anders. Onze aanpak en tarieven zijn afgestemd op de complexiteit van de aangifte en behoefte en budget van de klant. Voor advies rondom loonbelasting en sociale zekerheid of persoonlijk belastingadvies ben je bij ons aan het juiste adres. In sommige situaties komen werkgevers in aanmerking voor horizontaal toezicht en hoeven werknemers geen aangifte inkomstenbelasting te doen. Wij kunnen tevens helpen bij eindejaarsberekeningen. Voor meer informatie, neem gerust contact op.

Persoonlijke aanpak

Een aangifte inkomstenbelasting is heel persoonlijk en bevat veel privégegevens. Wij begrijpen dit en hebben ook oog voor de mens achter de aangifte.

Service op maat

Wij bieden diverse mogelijkheden aan, zodat de prijs aansluit bij budget en complexiteit van de aangifte.

Internationale coördinatie

Wij kunnen grote aantallen aangiften in meerdere landen efficiënt coördineren. Internationale afstemming van aangiften is ook belangrijk om dubbele heffing te voorkomen.
De doorlooptijd verschilt per type aangifte. Voor eenvoudige aangiften plannen wij vaak een individuele (beeld)afspraak in en is de aangifte binnen 1 uur gereed. Voor groepen werknemers verzorgen wij aangifteworkshops en is de aangifte na de workshop gereed. Bijkomend voordeel is dat de werknemers het jaar erop zelf hun aangifte kunnen verzorgen. Voor complexere aangiften is de doorlooptijd gemiddeld 4 weken nadat alle informatie compleet is.
Ja, dat kan. De werknemer kan dit zelf aanvragen door in te loggen op de website van de Belastingdienst met DigiD en krijgt dan vaak 4 maanden. Wij kunnen dit ook verzorgen en dan is de periode van uitstel 1 jaar. Als er al een aanmaning is ontvangen, dan is uitstel echter veelal niet meer mogelijk.
Indien de werknemer een uitnodiging tot het doen van aangifte ontvangt vanuit de Belastingdienst, is het verplicht een aangifte in te dienen binnen de gestelde deadline. In alle andere gevallen is het raadzaam te controleren of er een bedrag te betalen of te ontvangen verwacht wordt als men een aangifte zou indienen. Als daar een betaling uit zou volgen, ben je ook verplicht een aangifte inkomstenbelasting in te dienen. Er is in dat geval een deadline van 5 jaar om de aangifte in te dienen. Voor aangiften die zien op een jaar van migratie, is vaak kans op een teruggaaf en is het dus voordelig een aangifte uit eigen beweging in te dienen.
In Nederland dient iedere persoon zelf een belastingaangifte in. Het is als fiscale partners wel mogelijk om 2 aangiften samen in te dienen en bepaalde inkomensbestanddelen te verdelen voor een optimaal resultaat. Wil je weten of je een fiscale partner hebt? Neem dan contact met ons op.
Na het indienen van de aangifte inkomstenbelasting zal de Belastingdienst de aangifte beoordelen. Het duurt dan vaak 3-6 maanden voordat een (voorlopige) beslissing wordt genomen en je een (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting ontvangt. De teruggaaf wordt daarna binnen 10 werkdagen overgemaakt op het bankrekeningnummer dat bekend is bij de Belastingdienst.

Nog vragen? Wij helpen u graag!

Niet elke situatie is hetzelfde en om die reden bieden wij verschillende mogelijkheden aan om de aangifte inkomstenbelasting te verzorgen.

Pakketinformatie

Compliance care

Relocation care

Complete care

Artikelen die u kunnen helpen!

30%-regeling

Wijzigingen voor de 30%-regeling

Tax

Salarisvereisten voor het jaar 2024

30%-regeling, Tax

De versobering 30%-regeling is een feit, of toch niet?

Immigratie

Verlenging Richtlijn Tijdelijke Bescherming voor Oekraïense vluchtelingen – wat betekent dit voor u als werkgever?

Wat tevreden klanten zeggen...

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij zijn gespecialiseerd in relocatie, immigratie, belastingen en overige global mobility vraagstukken. 

Wij kennen de regels en hebben een uniek (internationaal) netwerk. Wil jij weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? 

Boek hieronder eenvoudig een online afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. 

Neem contact op

Bel ons gerust bij vragen of voor een nadere kennismaking

Stel je vraag

Neem contact op via email of whatsapp. 

Bezoek ons

Kom langs, de verse koffie staat al klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvraag voor:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.