30%-regeling

Ons team heeft up-to-date kennis van de bijzonderheden rondom de 30%-regeling. Wij dienen dagelijks 30%-regeling aanvragen in.

Persoonlijke begeleiding en een snelle doorlooptijd voor tevreden werknemers

Wij zorgen voor een duidelijke informatievoorziening en efficiënt aanvraagproces. De doorlooptijd voor het afgeven van een 30%-beschikking is bij ons tussen de 4 tot 6 weken na indiening. Hierdoor heeft de werknemer snel duidelijkheid en kan de 30%-regeling tijdig toegepast worden. Dit is voor werknemers belangrijk, omdat zij vaak in het begin van hun avontuur in Nederland veel kosten hebben, zoals borg bij huur en verhuiskosten. Het toepassen van de 30%-regeling in de salarisadministratie is complexer geworden door gewijzigde wetgeving. Wij helpen werkgevers met het correct toepassen van de 30%-regeling in de salarisadministratie en verzorgen payroll scans. Wij helpen werknemers ook met de aangiften inkomstenbelasting, zodat ze ook daar de voordelen van de 30%-regeling correct toepassen, denk daarbij aan het opteren voor de partiële buitenlandse belastingplicht. Voor werkgevers organiseren wij trainingen voor de 30%-regeling.

Werkgevers

Er zijn veel regels en uitzonderingen rondom de 30%-regeling. Wij zorgen ervoor dat iedereen die er recht op heeft, de 30%-regeling krijgt. Daarnaast zorgen wij voor een snelle doorlooptijd en een compliant salarisadministratie.

Werknemers

Wij begrijpen dat werknemers de 30%-regeling snel willen ontvangen, zodat ze geen cashflow uitdaging hebben in de eerste periode waarin veel kosten gemaakt worden.

Dienstverleners

Ieder zijn vak zeggen wij wel eens, want er zijn veel regels en uitzonderingen rondom de 30%-regeling. Wij helpen graag en respecteren huidige klantrelaties.
Wij starten zo snel mogelijk met de inventarisatie en het verzamelen van de gegevens bij de werknemer. Als onze relocatie- of immigratiecollega’s de BSN-aanvraag coördineren, weten wij exact wanneer de BSN beschikbaar is. Op dat moment dienen wij de 30%-aanvraag in (als de rest van de informatie ook compleet is) en is het wachten op de beschikking van de Belastingdienst. Gemiddeld duurt het bij reguliere aanvragen 4 tot 6 weken voordat de 30%-regeling afgegeven wordt. De 30%-regeling kan in de tussentijd al toegepast worden in de salarisadministratie.
Ja, dat is heel goed mogelijk. Er zijn uiteraard voorwaarden waaraan minimaal voldaan dient te worden, zoals de salariseis voor de 30%-regeling. Wij zijn hierin gespecialiseerd en voeren altijd eerst een kort onderzoek uit, omdat dit per casus kan verschillen. Als uit ons onderzoek blijkt dat wij denken dat de werknemer mogelijk recht heeft op de 30%-regeling, kunnen wij de aanvraag voorbereiden en indienen. Wij zijn eerlijk bij het onderzoek en hebben een slagingspercentage van 95% voor de 30%-aanvragen die na onderzoek worden ingediend.
Het omwisselen van een buitenlands rijbewijs voor een Nederlands rijbewijs is mogelijk indien de werknemer de 30%-regeling heeft. Dit geldt ook voor gezinsleden, die op hetzelfde adres bij de Gemeentelijke Basisadministratie zijn ingeschreven. Als de werknemer de 30%-regeling niet heeft, is dit helaas niet mogelijk en dient een theorie- en rijexamen afgelegd te worden.
Voor het verwerken van de 30%-regeling in de salarisadministratie gelden diverse regels. Zo geldt er vanaf 1 januari 2024 een maximum voor de hogere salarissen. Daarnaast kan er sprake zijn van een percentage lager dan 30% door de hoogte van het salaris of de looptijd. Wil je het zeker weten? Wij kunnen een 30%-controle uitvoeren van de salarisadministratie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
De 30%-regeling kan niet worden toegepast op een ontslaguitkering, omdat deze niet onder inkomsten uit tegenwoordige dienstbetrekking valt. Een ontslaguitkering wordt beschouwd als een tegemoetkoming voor het wegvallen van toekomstig inkomen en/of pensioen. Ook voor garden leave situaties gelden bijzondere regels. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Nog vragen? Wij helpen u graag!

Pakketinformatie

Compliance care

Relocation care

Complete care

Artikelen die u kunnen helpen!

30%-regeling

Wijzigingen voor de 30%-regeling

Tax

Salarisvereisten voor het jaar 2024

30%-regeling, Tax

De versobering 30%-regeling is een feit, of toch niet?

Immigratie

Verlenging Richtlijn Tijdelijke Bescherming voor Oekraïense vluchtelingen – wat betekent dit voor u als werkgever?

Wat tevreden klanten zeggen...

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij zijn gespecialiseerd in relocatie, immigratie, belastingen en overige global mobility vraagstukken. 

Wij kennen de regels en hebben een uniek (internationaal) netwerk. Wil jij weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? 

Boek hieronder eenvoudig een online afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. 

Neem contact op

Bel ons gerust bij vragen of voor een nadere kennismaking

Stel je vraag

Neem contact op via email of whatsapp. 

Bezoek ons

Kom langs, de verse koffie staat al klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvraag voor:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.