๐๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž ๐ข๐ง๐›๐ฎ๐ซ๐ ๐ž๐ซ๐ข๐ง๐ ๐ฌ๐ž๐ข๐ฌ๐ž๐ง ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐“๐ฎ๐ซ๐ค๐ฌ๐ž ๐ฌ๐ญ๐š๐š๐ญ๐ฌ๐›๐ฎ๐ซ๐ ๐ž๐ซ๐ฌ

Vanaf 1 januari 2025 moeten Turkse staatsburgers die een permanente verblijfsvergunning in Nederland aanvragen, een Nederlands inburgeringsdiploma kunnen overleggen. Deze regelgeving, geรฏntroduceerd door de Nederlandse regering begin 2022, is bedoeld om de integratie van Turkse staatsburgers in de Nederlandse samenleving gelijk te trekken met die van andere nationaliteiten waarvoor inburgering verplicht is. Er is de afgelopen drie jaar een overgangsperiode geweest, die op 1 januari 2025 zal eindigen.

Deze nieuwe voorwaarde geldt voor permanente verblijfsvergunningen (EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen en de Nederlandse verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd) en een verblijfsvergunning op niet-tijdelijke humanitaire gronden na een verblijf als gezinslid.

Als een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning vรณรณr 1 januari 2025 wordt ingediend, is een Nederlands inburgeringsdiploma niet vereist. Het blijft echter essentieel dat aan alle overige criteria, zoals voldoende inkomen, wordt voldaan.

Voor meer informatie of hulp bij een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning, kunt u gerust contact met ons opnemen. Het immigratieteam van ๐„๐š๐ฌ๐ญ๐ฐ๐ข๐ง๐  kan begeleiding bieden gedurende het hele proces en controleren of uw werknemers aan alle noodzakelijke vereisten voldoen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.